Familiebyen Burgas

Få kan være uenig i at den sju kilometer lange sandstranden i Slanchev Bryag, som det heter på bulgarsk, er en av de beste strendene i hele Europa.

Det største og mest populære badestedet langs Svartehavskysten kan lokke med en strand som både er bred, langgrunn og dekket av en finkornet, gyllengul sand. Perfekt for barnefamilier. Mer enn stor nok til at det også er plass til feststemt ungdom og par som er på ferie med seg selv.

Sunny Beach har blomstret siden tidlig på 1990-tallet. Den har fått EU-utmerkelsen «Blått flagg» for rent badevann. Strandpromenaden er hovedpunktet hele døgnet. Om dagen som fantastisk og nærmest endeløs strand der hav og himmel ikke blir enige om hvem som er klarest. Om kvelden som en utmerket variasjon mellom restaurant, musikkbar og pub. Og etter midnatt som en levende blanding av nattklubb og diskotek.

Hele dagen kan man shoppe. I Blomstergaten tilbyr gateselgerne solbriller, T-skjorter, klokker og mye, mye mer. På markedene og i de lokale småbutikkene selges det tradisjonelt håndverk og keramikk, skinnvarer, smykker, sko og klær. Eller hva med en souvenir i form av det lokale brennevinet?