En perfekt avkobling for store og små

Fordi snekkeren Ole Kirk Christiansen en dag gikk over til å lage leketøy, valfarter familier fra hele verden i dag til den lille byen med 6277 innbyggere og Danmarks nest største flyplass.

En weekend-tur til Billund er en perfekt avkobling for både store og små. Ikke minst om høsten - siden det er litt bedre armslag enn midt i sommersesongen.

Legoland

Navnet «Billund» betyr lunden med bier, men om man skulle gjendøpt stedet ville man muligens heller gått for Legolund.

De verdensberømte plastklossenes hjemsted preger den danske småbyen mer enn noe annet. Legoland kan fremdeles by på de klassiske Miniland-opplevelsene, der Bryggen i Bergen, Fløibanen og Reine i Lofoten representerer Norge. Dessuten er det fremdeles like morsomt å ta sitt første førerkort, kjøre det forsiktige toget gjennom parken eller teste en av de nyere og betraktelig mer fartsfylte berg- og dalbanene.

Legoland kan dessuten by på en ekstra salgsgimmick for legofantaster: Legoklosser i løsvekt. Trenger du ekstra kilo klosser til ditt drømmebyggeprosjekt er dette stedet.

Det finnes egentlig ingen gode argumenter mot en tur til Legoland. Andre enn om man synes livet er for kort til å ha det gøy.

Les mer om Legoland på deres hjemmeside.