Småbarnsliv i Berlin

Berlin er en fantastisk by for barn. Book årets høstferie til Tysklands hovedstad.

Berlin har voldsomme grøntarealer og fantastiske parker. Og de dukker opp overalt. Flere av dem kan skilte med lekestativ som fungerer for småbarnsfamilier med barn i alle aldre. Bydelen Prenzlauer Berg er spesielt populær. Her finnes tilrettelagte lekeplasser, barnemuseer og kafeer både innendørs og utendørs. Her er to fantastiske familieparker: Volkspark am Weinberg, og den grønne lungen Kollowitzplatz.

For noe spektakulært annerledes: Ta turen til Berlin Tempelhof. Den tidligere hovedflyplassen ble lagt ned våren 2008, og er nå 300.000 kvadratmeter med friområde midt inne i byen. Ikke minst perfekt for alle som alltid har drømt om å jogge på en rullebane. Eller bare ta en vanlig spasertur langs en.

Vi vil bade!

Badelystne barn kan kose seg stort i et høstlig Berlin. Indoor Beach Center Berlin er et av de mest moderne innendørs badefasilitetene i Tyskland.2600 kvadratmeter med ”innestrand” venter. Ta en togtur til Tropical Island. Det enorme innendørs badeanlegget med strand, overnatting og luftballonger er populært hos barna.

Dyrehage og shopping

Zoo Berlin, eller Zoologisher Garten, er en av mange flotte parker i byen.  Den er med sine 14 000 dyr den mest artsrike i verden. Barna kommer tett på dyrene og det er en stor lekeplass for barn. Beliggenheten er genial, rett ved siden av handlegaten Kurfustendamm. Kjøpesenteret med pop-up butikker, Bikini, har utsikt inn i parken. Her kan familien enkelt dele seg etter behov. Landemerket Gedächtiskirche ruver i området og minner om ødeleggelsene under andre verdenskrig.