Bo, spis og fest i Berlin

Hotel Bikini

En hip warehouse-følelse, dekorert med grønne planter som henger fra tak og vegger, med street art og gamle sykler. Men Hotel Bikini er ikke et hotell hvor kun fasaden er på stell. Rommene er gjennomført til siste detalj, og på toppen av det hele (bokstavelig talt) er takrestauranten med en fantastisk utsikt over Berlin.

Michelberger Hotel

Startet av en vennegjeng som ønsket å gi tilreisende en varm og autentisk følelse av Berlin. Med andre ord som å bo hjemme hos en av dine kule hipstervenner – han som er forfatter, hører på gamle plater, og drikker rettferdig kaffe. Ikke misforstå, denne kompisen din er av den renslige typen, og det er alltid strøkent på en tilbakelent måte. Hotellet har også svømmebasseng, spa, en restaurant som serverer vegetarisk, vegansk og lokal mat, og selvfølgelig en snasen lounge bar hvor du kan få cocktails med det lille ekstra.

Pfefferbett Hostel

Hva er bedre enn å bo på et tidligere bryggeri når du besøker Berlin? Pferberett Hostel ligger i Penzlauer Berg et historisk industribygg som tidligere fungerte som ølbryggeri. Innredet med både nye og gamle møbler som reflekterer Berlins unike ånd og enorme veggmalerier som pryder de seks meter høye veggene. Ikke bare tilbyr Pfefferbett Hostel senger til en billig penge, de har også en bar med egen sprit, en rekke øltyper, og en herlig beer garden.

Spis og drikk i Berlin

Enten du er matinteressert, elsker å utforske ølsorter eller setter pris på gode matvarer tilberedt på ordentlig vis, er Berlin byen for deg. Det siste tiåret har byen blomstret, og Berlin byr på det beste innen mikrobryggerier, baristakunstere, streetfood, og ikke minst fine dining.

Nobelhart & Schmutzig

Bare navnet på denne restauranten understreker at man har kommet til et sted for feinschmeckere. Nobelhart & Schmutzig er uten tvil Berlins mest populære spisesteder, og byr på en matopplevelse utenom det vanlige. Ikke bare tar de i bruk de fineste råvarer og leverer nyskapende tysk mat på en helt unik måte – deres unike vinkart er til enhver tid oppdatert med perfekte vinmatcher satt sammen av restaurantens grunnlegger og sommelier, Billy Wagner. Men ikke glem å reserver bord i god tid, da plassene rundt den åpne kjøkkenløsningen på Nobelhart & Schmutzig går som varmt hvetebrød.

The Store Kitchen

Lurer du på hvor du skal spise frokosten din i denne overveldende byen? Svaret er ganske enkelt The Store Kitchen. I første etasje av Berlin Soho House finner du restauranten som tar sunn mat til et helt nytt nivå. Restauranten tilbyr en rekke fantastiske kaldpressede juicer, friske og fargerike salater, og hjemmelagde supper og sandwicher komponert med de deiligste råvarer. Interiøret gjenspeiler menyen; med enkle og hippe møbler som gir en moderne og trendy atmosfære.

Silo Coffee

Er du på utkikk etter et sted som faktisk serverer kaffe, og ikke soyamelk med karamellsirup, er dette stedet for deg. Silo Coffee er kjent for sin hippe atmosfære, australske frokostretter og Berlins beste ”flat white”. Ta turen til nabolaget Friedrichshain øst i Berlin, nyt en sen frokost, brunsj, eller simpelthen en kaffe før du tar turen videre til Berlinmuren.

Uteliv

Berghain & Panorama Bar

En av verdens mest kjente klubber finner du ikke overraskende i Berlin. Berghain & Panorama Bar er to separate klubber plassert i et gammelt kraftverk, med kun en trapp som skiller dem. Berghain serverer det absolutt beste innen techno med et lydsystem du aldri før har opplevd maken til. Om du kommer inn her kan du nyte musikken fra kjente DJ-er fra alle verdenshjørner og danse til solen står opp. Når du trenger et avbrekk fra det intense Berghain, forflytt deg til Panorama Bar. Her kan du sette deg ned, tørke svetten og nyte en lettere atmosfære med house-musikk.

Sisyphos

Dersom du er typen som liker å la finstasen ligge igjen hjemme er Sisyphos stedet for deg. Sisyphos ligger litt unna bykjernen, så du kan spørre deg selv om det er verdt turen. Svaret er JA! Stedet kan enkelt forklares som en festival, en klubb, en hagefest, en bar og en strand. Alt samlet på ett sted. Bak et hull i veggen åpenbarer det seg et stort chill out-område, et vann omringet av myk sand, og selvfølgelig en gammel, forlatt buss. Her er det kun de beste DJ-ene som spiller, så du må belage deg på noe kø for å komme inn. Når du først har kommet inn kan du imidlertid belage deg på fest som varer fra fredag til mandag – uten pause!

Artister stortrives på scenen i Berlin

Berlin er kjent for å få stemningen opp i taket. Få med deg det norske stjerneskuddet Sigrid på Astra Kulturhaus i Berlin 19. september, eller hva med Lissie 7. oktober? For flere konserter i Berlin denne høsten, som The Weeknd, Kygo, David Guetta og Biffy Clyro, sjekk ut denne siden.