Shopping i allsidige Barcelona

På utkikk etter designerbutikker eller kjedebutikker? Vakre og hektiske Barcelona kan by på det meste for deg som vil shoppe.

Til tross for at Barcelona er en relativt kompakt by: skal du shoppe, ta på deg gode sko. Det er rett og slett så mange flotte butikkvinduer å kikke i, at du fort går deg sår om du ikke har vært fornuftig med skovalget.

I Barcelona finner du selvsagt velkjente kjedebutikker som også finnes hjemme. Men mye mer interessant er shopping i spanske kjedebutikker og kjøpesentre, designerbutikker og spesialforretninger for kjent merkevarer - selvsagt i fin kombinasjon med den lokale frittstående forretningen. Klær, sko, vesker, souvenirer. Klassisk, kult, retro eller sprøtt. Det er mulig å finne det meste i Barcelona. Det hele serveres i en ramme av i hektisk folkeliv, vakre bygninger og hyggelige fortauskafeer og spisesteder.

De mest kjente shoppingområdene finner du i nærheten av La Rambla, byens mest kjente gate. Her vil du finne både kjente og ukjente forretninger, små og store. Øverst på Ramblaen, på Plaza Catalunya, finner du El Corte Ingels, Barcelonas største shoppingsenter. Vær forberedt på et mylder av ulike avdelinger, som byr på det aller meste. 

Glem heller ikke å svinge innom kjente shoppinggater som Porta d´Angel og området Barrio Gótico, det gotiske strøket eller gamlebyen om du vil. Her bør du besøke handlegatene Carrera de la Llibreteria, Carrera de la Portaferrissa, Carrera de la Boqueria og Carrera del Call. 

Ønsker du å svinge utenom de mest hektiske gatene med mange turister, kan det være lurt å oppsøke Avenida Diagonal, gaten som går diagonalt gjennom hele Barcelona i øst/vest-retning.

I Barcelona må du huske også å heve blikket når du er på vei fra en butikk til en annen! For her foregår shoppingen i gater med hektisk folkeliv, vakre bygninger og romantiske smug.

Shopper du langs Ramblaen eller lenger oppe, mellom Plaza Catalunya og Avenida Diagonal, vil du for eksempel kunne se flere av de unike bygningene designet av Spanias store arkitektgeni, Gaudi. Du vil fort kjenne igjen de spesielle mye formene i fasadene på husene han har tegnet. 

Shopper du i Barrio Gótico og følger litt med på kartet du har plukket opp på hotellet, vil du se at er du er aldri langt unna et lite torg - med en koselig fortauskafe og en god anledning til å hvile slitne bein.

Der Barrio Gótico er sjarmerende, romantisk og hektisk, er Avenida Diagonal mer majestetisk og forretningsmessig - men også med dagliglivet godt representert. Her du gjerne treffer på spanjolene som er ute i samme ærend som deg selv.

I Barcelona er det sjelden langt fra shoppingen og de gode øyeblikkene.