Barnevennlige Barcelona

Med sine morsomme bygg og kule aktiviteter er Barcelona en supert reisemål for den som vil ta med seg barna på storbytur. Få gjerne med dere haiene i L`Aquarium også!

La Sagrada Familia (Den hellige familie)

Den tidligere byarkitekten Antoni Gaudis kirke er et landemerke og en fremtoning som vil få selv den mest Snapchat-avhengige tenåring til å sperre opp øynene. Kirken ble påbegynt i 1883 og er fortsatt ikke ferdig.

Den særpregede kirken med detaljer og unike utforminger er oppført på UNESCO sin verdensarvliste. Med god grunn.

Park Güell

Det som i utgangspunktet skulle bli en eksklusiv landsby for de rike er i dag blitt til en av Barcelonas fremste turistattraksjoner. Fra høyden El Carmel i distriktet Grácia gir den en fantastisk utsikt over Barcelona.

Parken er åpen og gratis for alle, og dens arkitektur og skulpturer er kjempespennende å utforske for både store og små. Byarkitekt Gaudi bodde til og med i en periode selv i landsbyen.

Haier, sirkus og tivoli

Hai er en sikker vinner blant de minste, og i Barcelona finner du Europas største akvarium – L`Aquarium. Gå gjennom glasstunnelene der haiene kommer svømmende tett innpå deg om du tør. Akvariet gir også kontakt med store åler, skilpadder og småfisker i alle farger og fasonger. Kult for barn i alle aldre.

På Parque Zoologico de Barcelona finner du om lag 7000 dyr og 400 ulike dyrearter. Blant dem er gorillaer, definer og flodhester.

Som om ikke det er nok vil barna storkose seg i fornøyelsesparken Tibidabo som er lokalisert på byens høyeste punkt. Kos deg med gammeldagse karuseller, elektriske biler og flere titalls andre attraksjoner.

Snoooooop

Et museum du garantert får barna dine med på er Museu de la Xocolata. Ja, det er faktisk et sjokolademuseum. Museet tilbyr diverse aktiviteter for barn, og et tips som gjør at du slipper unna my køståing er å kjøpe billetter online på forhånd.

Skulle sukkerlagrene fortsatt ikke være fulle, blir det garantert bånn gass etter et besøk i godteributikken Papabubble. Muligheten til å få laget spesialdesignet godis etter dine egne ønsker går hjem hos de fleste barn.

Badebuksen

Glem for all del ikke å ta med badebuksen. Finkornete strender med gylden strand patruljert av badevakter finner du kun en håndfull kilometer fra sentrum.

Se listen over byens strender.

Og uansett: husk å ta dere tid til de gode pausene. Kanskje er det pjokken husker best i etterkant, at han jaget duene på Plaza Catalunya.

NB! Sjekk barcelonaturisme.com for andre barnevennlige ideer.