Romantiske Amsterdam

I herlige Amsterdam står inntrykkene i kø for den som søker en romantisk helgetur for to.

Tulipan- og kanalbyen Amsterdam er perfekt for turtelduer. Restauranter, fortauskaféer, shopping, museum i verdensklasse og unike båtturer i byens nett av trange kanaler skaper en romantisk storbyramme du knapt finner maken til.

Hotell med sjarme

Skal du først nyte en helg med kjæresten, er Hotel Estheréa en sikker vinner. Det familieeide hotellet med fire stjerner ligger midt i hjertet av Amsterdam og er i umiddelbar gangavstand til museer, teater, butikker og nattklubber.

Hotellet er lokalisert langs Singel, en av byens eldste kanaler (som også står på verdensarvlisten til UNESCO), og består av 92 nyrenoverte rom i hus fra 1700-tallet. Hvert av rommene har sin unike stil, og hotellet er kjent for sin nære og personlige service. Rommene koster fra 100 euro.

Finn roen i Jordaan

En kjapp fottur unna hotellet finner du Jordaan; Bydelen som er fri for turistfeller og mas langs hovedgatene.

Langs de små kanalene og trange gatene som nærmest minner som labyrinter, senkes pulsen flere hakk. Den tidligere arbeidsklassebydelen, som senere er blitt preget av kunstnerne som har tatt tilhold her, byr på fortauskaféer, butikker som er rimeligere enn langs hovedgatene, gallerier og historiske brune puber som knapt ligger et steinkast fra hverandre.

Kanalsafari for to

Mens du er i Jordaan bør du unne deg noe virkelig unikt for Amsterdam, og som vil sjarmere din bedre halvdel i senk. Med en romantisk båttur på kanalene med innlagte middagsstopp på håndplukkete spisesteder slår du mange fluer i en smekk.

Sjekk ut Eatingamsterdamtours.com som tilbyr en fire timer lang pakketur som inkluderer en guidet fottur i sjarmerende Jordaan og en privat båttur i historisk verneverdige kanaler med hele 12 kulinariske stopp underveis.

To på to hjul

Nettopp. Sykkelen. Du kommer ikke utenom den i Amsterdam. Sykkel er nemlig den beste måten å ta seg frem på i Amsterdam. Byen er registrert med flere sykler enn innbyggere, og over halvparten av amsterdammerne sykler hver dag.  

Hiv deg på tohjulingen, du også! Se mer av byen fra sykkelsetet, eller simpelthen nyt en tur langs kanalene med vinden i håret. Hvorfor ikke leie en tandemsykkel hos Star Bikes Rental?

Småfrekt museum

En småfrekk og morsom opplevelse før man returnerer til hotellet er Venustempel Sex Museum; Verdens første og derfor eldste sexmuseum. Her stilles det ut en mangfoldig samling av erotiske bilder, objekter, kunstverk og attraksjoner.

Det hele er nokså harmløst og du får deg garantert både en god latter og litt inspirasjon underveis. Du finner selvsagt venustemplet i Red Light District.