Den beste europeiske byen å reise til

Amsterdam har blitt kåret til den beste byen å reise til blant de europeiske byene. Visste du for øvrig at Amsterdam har den største tettheten av museer i Europa?

For mange kommer det som en stor overraskelse at byen – som er verdenskjent for sine tulipaner og kanaler, 2500 husbåter, 80 broer, intime restauranter og et yrende natteliv – kun teller 800 000 innbyggere.

Den lille hovedstaden i flate Nederland har flere sykler enn innbyggere, og byr på et betydelig lavere stress- og støynivå enn andre metropoler. Den fortjener derfor så absolutt sitt gode navn og rykte som en herlig weekend-by.

En av de tingene Amsterdam er synonymt med og som bidrar til å gjøre den unik, er museene. Med over 60 museer har Amsterdam en større tetthet av museer enn noen annen by i Europa. Spennende museer. Fra Anne Franks hus, via Van Gogh til Tropemuseet med etnografiske utstillinger fra ikke-vestlig kultur. Og mye, mye mer. Her er et museum for det meste og for de fleste.

Flere av museene huser nyskapende utstillinger med noe av det ypperste som er å oppdrive av historie, kunst og kultur. Og det fine er at du kan nå mange av dem i løpet av en og samme dag simpelthen ved å ta beina i bruk. Her er det duket for kulturelle opplevelser, som fint kombineres med byens herlige atmosfære og gode spiseopplevelser.

Nedenfor er topp 10-listen over unike museum du kan oppleve i den nederlandske hovedstaden:

  1. Rijksmuseum. Mangfoldig og gigantisk utstilling av ikoniske kunstverk og gjenstander som spenner over en tidsperiode på mer enn 700 år.
  2. Stedelijk Museum. Moderne kunst og design.
  3. Van Gogh Museum. Med samling av nettopp verdenskunstnerens verker.
  4. Anne Franks hus. Besøk huset der den jødiske jentungen og hennes familie gjemte seg for tyskerne under 2. verdenskrig.
  5. Hermitage Amsterdam. Utstillinger og kulturelt utdanningssenter med fokus på russisk historie og kultur. Viser utvalgte utstillinger fra modermuseumet i St. Petersburgh i Russland.
  6. Amsterdam Museum. Med samlinger og utstillinger som forteller Amsterdam sin mangeårige historie.
  7. Eye filmmuseum. For øvrig et bygg hvis ikoniske arkitektur er en opplevelse i seg selv.
  8. FOAM. Utstilling av fotografier fra noen av verdens meste kjente fotografer.
  9. Rembrandt House.
  10.   Museum of the Tropics (Tropenmuseum). Etnografisk museum som stiller ut eksempler representativt for fortid, nåtid og fremtid av ikke-vestlig kultur.