Unike severdigheter

This page is only available in Norwegian

Verdensarvstedet Pamukkale er et naturfenomen bestående av varme kilder og hvite kalkhyller som vannet blir presset opp i. Stedet er et syn, og i tillegg skal det kalkrike vannet visstnok ha en foryngende effekt, noe som gjør dette til et yndet badested.

Et annet verdensarvsted er fantastiske Cappadocia. Göreme nasjonalpark og formasjonene av tuffstein, som best kan beskrives som et trolsk og nærmest utenomjordisk landskap, er i dag et populært turistmål. I det samme området finnes det mange hus og kirker som er hugget ut av fjellet. Dette området kan best sees til fots, fra hesteryggen eller fra en luftballong.

Er du ute etter steder med historisk sus må du også dra til Efesos, stedet Jomfru Maria visstnok flyttet til etter Jesus sin død. Efosos er også et verdensarvsted og Artemistempelet er på listen over verdens syv underverker.

Efesos ble en del av Romerriket omkring 133 f.Kr. Byen hadde en strategisk beliggenhet som port til Lilleasia og som havneby med sjøforbindelser til hele Middelhavet.

I tillegg til Artemistempelet ble byen berømt for sitt bibliotek og teater – det største i den antikke verden, med plass til 25.000 tilskuere. I dette teateret ble det i sin storhetstid utspilt kamper mellom mennesker og ville dyr.