Kaunas første gang

This page is only available in Norwegian

Byen Kaunas ligger rundt to mil fra Østersjøen og er Litauens nest største by med 350.000 innbyggere. Byen ligger nydelig til ved de to elveneNemunas og Neris, som møtes i sentrumskjernen.

Et godt sted å starte ferien er i gamlebyen. Gamlebyen er en blanding av bygninger i gotisk, renessanse og barokk-arkitektur. Rundt torget i gamlebyen finner du restauranter, barer og kafeer. Laisvės Alėja (også kalt Liberty Boulevard) og Vilniusgaten er to kjente og fine gågater.

Etter at du har ruslet en stund i gamlebyen er det på tide å få litt oversikt. Den får du fra Aleksotas Hill. Aleksotas Hill kan du enten nå til fots eller med bane. Dette stedet går for å være det fineste utsiktspunktet i byen.

Kaunas har mange flotte historiske bygninger. The Cathedral of St. Peter and St. Paul ligger i gamlebyen. Kaunas Castle ligger også i nærheten av denne bydelen, et slott datert tilbake til middelalderen.

Få også krysset av Pazaislis Monastery, et fantastisk vakkert kloster. Klosteret ligger på en halvøy i bylagunen, Kauno Marios.

Trenger du å få ferieshoppet litt kan du dra til kjøpesenteret Akropolis. Om sommeren bør du slå deg løs på de mange markedene i stedet.