Rutetilbudet øker i sommer

Det blir sommerferie i år også! SAS, Widerøe og Norwegian gleder seg til å ønske glade og forventningsfulle reisende velkommen tilbake om bord, og har mange spennende destinasjoner på menyen.

Nå åpner flyselskapene flere ruter og avganger, i god tid til årets etterlengtede sommerferie. Norske storbyer som Oslo, Bergen,Trondheim og Stavanger, og spennende destinasjoner som Harstad/Narvik, Kristiansand, Molde og Kirkenes står på menyen. Totalt går nesten tusen ukentlige avganger fordelt på de tre flyselskapene fra Oslo lufthavn til destinasjoner i Norge, og tallet skal øke til omtrent det dobbelte i løpet av de neste ti ukene. Også de mindre lufthavnene får økt trafikk i tiden fremover. 

Slik sikrer Avinor at flyplassene er trygge for de reisende

Ta barna med på storbyferie

Bestill parkering

Utenriksdepartementet har åpnet opp for fritidsreiser til nordiske land som tilfredsstiller visse smittekrav. Finland, Island og Danmark, Færøyene og Grønland er derfor unntatt fra reiserådet fra og med 15. juni. I tillegg er Gotland i Sverige unntatt fra reiserådet, men ikke Sverige forøvrig. Husk at du må ha minimum seks overnattinger om du skal besøke Danmark.

Hold deg oppdatert på reiserådene

Utenlandsferie i Norden
Norwegian har fra 1. juli tre ukentlige avganger til Helsinki i Finland og fra 2. juli har de to ukentlige flyvninger til Reykjavik på Island. Drømmer du om deilige Danmark kan Norwegian by på syv ukentlige avganger til København og tre til Billund. Turen til Legoland er med andre ord reddet!

SAS flyr deg til København fra både Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim. Antall flyvninger skal gradvis økes i tiden fremover, så her skal det være mulig å komme seg på dansketur. De har også syv avganger i uken fra Oslo til Billund. Reykjavik står på reisemenyen i sommer, med to ukentlige avganger fra Oslo fra 1. juli.

Reise videre? Lei bil på flyplassen

Oppdag nye, norske perler i ferien
For deg som planlegger å se mer av fedrelandet i sommer, dekker flyselskapene et godt rutetilbud til de større og de mindre flyplassene i Norge:

  • Widerøe har et bredt tilbud med mange ruter og avganger. Fra Oslo lufthavn kommer du deg for eksempel til Førde, Florø, Ørsta-Volda, Sandane og Sogndal
  • Norwegian flyr deg til Alta, Haugesund, Tromsø og Kirkenes
  • SAS frakter deg og kofferten din til blant annet Kristiansand, Stavanger og Lakselv

Få inspirasjon til Norgesferien

Påbudt med munnbind om bord
Hos Widerøe, Norwegian og SAS skal voksne og barn over seks år bruke munnbind om bord, og reisende må selv ta med eget munnbind som dekker nese og munn. Kravet til munnbind gjelder ikke på selve lufthavnen, i tråd med føringer fra norske helsemyndigheter.

Enkelte butikker og kiosker på lufthavnen selger munnbind, sjekk om det gjelder din avreiseflyplass på avinor.no.

Klikk og hent mat, drikke og andre varer på flyplassen

Tips! Med Avinor-appen kan du legge inn din flyavgang og få oppdateringer rett i lommen – der finner du også gode tilbud, informasjon om parkering og du kan sjekke ventetid i sikkerhetskontrollen.