Nye og spennende spisesteder på Oslo lufthavn

Det siste året har det kommet en rekke nye spisesteder i ankomsthallen på Oslo lufthavn.

Er du av typen som planlegger turen nøye og er ute i god tid før avgang? Eller har du landet og vil spise før reisen går videre? Nå finnes en rekke ulike steder å velge mellom utenfor sikkerhetskontrollen. Blant annet åpnet «wagamama» sin hittil første restaurant i Norge i sommer.

– «wagamama» er et helt nytt navn i Norge, men restaurantene finnes over hele verden, så en del kjenner til oss allerede, forteller restaurantsjef Aleksejs Marenkovs.

Aleksejs Marenkovs.JPG

Kjeden som startet i Storbritannia har allerede 190 spisesteder i 25 land. For folk som ikke kjenner til konseptet, kan han fortelle at de serverer japansk-asiatisk, næringsrik mat. De fleste rettene inneholder nudler eller ris, men de lager også ferskpressede juicer og har egen frokostmeny. Bestselgeren på Gardermoen er ramen.– Det er mest sannsynlig det folk savner på en flyplass, en god, varm suppe. Særlig nå om vinteren, sier Marenkovs.

– Her får man kvalitetsmat

Marenkovs har mange års erfaring fra asiatisk-inspirerte restauranter og har tidligere drevet wagamama-restaurant i Storbritannia. Den største forskjellen med å nå være på en flyplass er tidspresset.

– Man vil jo alltid gi kundene den beste opplevelsen, men her må vi være veldig raske. De fleste gjestene våre har dårlig tid.

Alex Marable har landet på Gardermoen og tar lunsjen der.

– Jeg har vært her før, og wagamama har veldig god mat. Jeg har ikke testet de andre stedene på flyplassen, men her har maten god kvalitet. Det er ofte vanskelig å finne god kvalitetsmat på flyplasser, sier Alex Marable, mens hun bestiller.

Alex Marable.JPG

Jobbet flere år med pizzabunnen

Et spisested som har fått godt fotfeste på Oslo lufthavn, er Oslo-bakeriet W.B. Samson. I 2013 åpnet bakeriet sin første filial på Oslo lufthavn. Tidligere i år åpnet de sin tredje. Nå har de avdelinger både på avgang, utland og ved ankomst.

– Det er veldig populært. Vi er jo godt kjent for både bakverk og kaffe. Vi får malt vår egen hos kvalitetsbrenneriet Kaffa og bytter forskjellige smaker gjennom året, sier Therese Mæhle-Svensen, avdelingsleder på Samson ankomst.

På utland og ankomst-filialene får du Samsons pizza. Det har tatt flere år med perfeksjon å utvikle bunnen, sausen og toppingen. Resultatet er en bunn som langtidsmodnes før den stekes i steinovn for sprø konsistens og masse smak.

Therese Mæhle-Svensen.jpg

Populære kanelboller

W.B. Samson er Oslos eldste, eksisterende bakeri og feirer 125 år i år. Bakeverkene lages på deres hovedbakeri på Frogner og kjøres opp til Gardermoen to ganger daglig. Skinke og ost til baguetter skjæres og smøres på stedet slik at det alltid er timesferskt.

I tillegg til baguetter finnes sandwicher, salater og hele brød. I disken ligger også en rekke søte fristelser, deriblant kanelbollene som tidligere er kåret til Oslos beste.

– Noen har hørt om kanelbollene, men for mange holder det at de har smakt dem og kommer tilbake etter det. Vi har mange stamkunder, både forretningsreisende og nordmenn som bor i utlandet. Noen har kjøpt med seg til familie i utlandet, forteller Mæhle-Svensen.

samson_kanelsnurrer.jpg

Mange som trenger noe raskt

Det danske konseptet Joe & The Juice er godt etablert i Oslo-området, men det var først i 2018 at de åpnet avdeling på Oslo lufthavn.

– Juicen var veldig god, sier Laura (12) fra Granada i Spania.

Broren Javier (9) er enig. De har bestilt Pick me up-juice med jordbær, banan og eple og en sandwich fra Joe & the Juice. Nå skal de videre på ferie i Norge.

barn_joe&thejuice.JPG

På Joe & The Juice presses fersk juice etter ønske mens du ser på, men det går også mye i kaffe.

joe&thejuice_ansatte.JPG

– Det er mange som er kjapt innom oss og skal ha noe for komme i gang med dagen før de skal rekke et fly eller et tog, forteller Julian Risvik Paulsen, avdelingsleder for Joe & The Juice Gardermoen.

De merker godt tidspresset. For mange av kundene er det viktig at de får maten raskt, men de har også kunder som kommer for å hente reisende.

– Noen har kommet og fortalt at de vil overraske den de venter på, og spurt om tips til hvilken juice de skal kjøpe, sier han.


Her er vår guide til spisestedene i ankomsthallen på Oslo lufthavn

Når du vil ha et varmt måltid:

 • wagamama
  Ligger i det nye food court-området i ankomsthallen på Gardermoen. Her får du servert asiatisk mat som nudler, ramen og curry. De har også friske juicer, barnemeny og en egen frokostmeny som serveres på formiddagen.
 • Peppes Pizza
  Denne norske pizza-kjeden har holdt stand siden oppstart i 1970, og ikke uten grunn. Her får du amerikanske pizzaer med en rekke ulike smaker. I tillegg får man retter som salat, hamburger og pasta. 
 • Burger King
  En av verdens største restaurantkjeder byr på burgere, salater, baguetter, wraps og masse tilbehør. Det perfekte stedet å raskt fylle opp små og store mager, og snu dalende blodsukker.
 • Du får også pizza på Samson.


Noe lett eller på farten:

 • Samson
  Oslobakeriet Samson har tidligere fått sine kanelboller kåret til byens best. I tillegg til flere søte bakster får du blant annet baguetter, sandwicher og kaffe. De steker også brød som er perfekt å kjøpe med seg på vei hjem etter reise.
 • Joe and the Juice
  Skal det være en Stress down eller Sex me up? Her får du et bredt utvalg juicer som lages der og da. Friskere blir det ikke. I tillegg får du kaffe og sandwicher.
 • La Baguette
  Enten du har lyst på en ost og skinke-klassiker eller kylling tandoori: Her får du nysmurte baguetter i alle varianter. De har også salater, søte fristelser og kaffe.


Enda flere spisesteder?

På denne siden ser du alle spisestedene ved ankomst på Oslo lufthavn. Tips! Filtrer og finn restauranten som passer for deg.

Finn spisested