Hit kan du reise i juli og august

Gode nyheter for deg som vil på utenlandsferie i sommer! Regjeringen letter på reiserestriksjonene, og fra 15. juli er reiser til EØS/Schengen mulig, uten å måtte gå i karantene ved hjemkomst.

Fra 15. juli endrer myndighetene reiserådet for land i Europa med tilfredsstillende smittenivå. Det betyr at du får lov til å reise til land som tilfredsstiller Folkehelseinstituttets smittekriterier, og slipper karantene.

FHI: Reiseråd og oversikt over landene du kan reise til 

Følg med på reiserestriksjonene

Smittekriteriene dreier seg om en vurdering av smitte i folketall, hvilke systemer for smittesporing som er på plass, og om informasjonsflyten i det landet du reiser til. Myndighetene vil ta løpende helhetsvurderinger av hvordan dette ligger an i de ulike landene, så det kan plutselig komme endringer. Derfor er det viktig at du følger med, og hele veien holder deg oppdatert på reiserestriksjonene.

Ifølge helse- og omsorgsminister Bent Høie skjer alle reiser på eget ansvar, og det aller tryggeste er å feriere i Norge i år. Utenriksdepartementet minner om at dersom du likevel velger å reise utenlands, må du huske å ta med gyldig pass, reiseforsikring og gjerne registrere deg på reiseregistrering.no.

UD: Se sikkerhetsinformasjon, innreisebestemmelser og relevant informasjon om helsetilbud i landet du reiser til

siebe-warmoeskerken-28xNXKzNS7s-unsplash.jpg

Storby og strand på menyen

For den som likevel ønsker å reise utenlands, tilbyr flyselskapene flere åpne ruter i sommer. Om du lengter etter kulturopplevelser og storbyliv, eller late soldager på stranden, er det flere muligheter for dette i Europa. Uansett hvor du legger ferien i sommer, håper vi du får en herlig pause fra hverdagen med mange fine opplevelser!

Se hvor du kan reise i sommer

Ved å gå inn på lenken over direkteruter på flyplassen du vil reise fra, får du en oppdatert oversikt over alle utlandsdestinasjonene som de ulike flyselskapene reiser til nå. Du kan også velge å se charterreiser eller innenlandsruter i samme oversikt, ved å velge fanen for dette.

Direkteruter fra Oslo 

Direkteruter fra Bergen 

Direkteruter fra Stavanger 

Direkteruter fra Trondheim

Direkteruter fra Kristiansand 

Direkteruter fra Tromsø 

Direkteruter fra Ålesund 

matthew-brodeur-DH_u2aV3nGM-unsplash.jpg