Vintage, luksus og verdens minste shoppingsenter

Hamburg byr på vakre handlegater og godt utvalg. Her kan både den skuelystne og handleglade få i pose og sekk.

Ved rådhuset ligger hovedshoppinggaten Möckebergstrasse, Hamburgs største gågate, hvor butikkjedene og kjøpesentrene ligger som perler på en snor. Her finner du også den største elektronikkbutikken på kontinentet, samt den største sportsbutikken.

Om du vil flotte deg litt ekstra – med et litt høyere budsjett – er Neuer Wall, Mühlenkamp eller Jungfernstieg gatene for deg. Sistnevnte er også et ypperlige område for å ta en benstrekk i vakre og polerte omgivelser ved vannet.

Besøk Alsterarkaden, en historisk juvel, som ligger i hjertet av byen. Arkaden skiller seg ut fra byen med sitt italienske utseende. Men det er ikke det eneste som minner om Italia; her finner du blant annet luksuriøse motebutikker, elegant veskemote og eksklusive smykkeforhandlere.

Mellom arkadene og Neuer Wall finner du Mellin-passasjen, kjent som verdens minste kjøpesenter. Passasjen er like vakker som den er liten, og her kan du godt bare gå for å titte på arkitekturen og interiøret som stammer fra starten av 1900-tallet.

Eppendorf er stedet for å rusle mellom vintage- og håndverksbutikker, bokhandlere, kafeer, kryddersjapper og tehus. En tur til Flugschanzen anbefales om du liker skattejakt på loppemarkeder.

Vil du ha litt av alt samlet på ett sted? Hamburg har mange kjøpesentre å velge mellom. Det største er Europa Passage. Senteret er spekket med kjente og kjære merkevarer, samt mindre kjente merkevarer fra Tyskland. Et annet godt alternativ er Gänsemarkt, som tilbyr tyske og rimelige varer.