Imponerende arkitektur og Beatles-skulpturer

Et nytt og storslaget konserthus, et fredet havneområde og et beryktet strøk med musikkhistorie i veggene er noe av det du bør se i Hamburg.

Vi starter med det nyeste først: Konserthuset Elbphilharmonie ble åpnet på Hamburgs havn i januar 2017. Den over 100 meter høye bygningen er beskjedent sagt imponerende fra utsiden, og den slutter ikke å imponere når du kommer inn. Gå opp til panoramavinduet i sjette etasje og få spektakulær utsikt over byen, og book billett til forestilling her.

Selve havnen i Hamburg er fra 1189, og var i flere århundrer den viktigste havnen i Europa. Et annet must-see i havneområdet er Speicherstadt, som fritt kan oversettes til Havnelagerbyen. Den står oppført på UNESCOs verdensarvliste, blant annet fordi det ikke finnes en større samling av trevarehus noe annet sted i verden. Området oppgraderes kraftig, i tråd med det urbane prosjektet HafenCity Hamburg, så her dukker det stadig opp nye kafeer, kontorer, gallerier og museer. Når prosjektet er ferdig skal det blant annet være plass til 40 000 kontorarbeidere her. Hopp på en båt og se området fra vannet!

Reeperbahn er kjent for mange som det syndefulle strøket med ville nattklubber, barer og vertshus. Spesielt om sommeren er det heftig uteliv her, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Reeperbahn fikk sitt rykte. Det har imidlertid blitt langt tryggere å ferdes her enn tidligere. I enkelte områder har ikke mindreårige eller kvinnelige besøkende tilgang, så skuelystne kan bli skuffet.

Ta heller turen til Beatles-Platz som ligger i enden av gaten! Ja, det stemmer, det var her Beatles startet sin internasjonale karriere i 1960. Her lagde de forrykende show blant annet på Indra Club og Kaiserkeller, med høy konkurranse fra de andre underholdningstilbudene i nærheten. I dag står det silhuett-skulpturer på plassen til ære for et av verdens mest ikoniske og kjente band.