Den enkleste veien til flyplassen

Alle veier fører visstnok til Rom. Langt færre av dem fører til flyplassen,men heldigvis finnes det tross alt en god del alternativer. Her får du litt hjelp til å finne den veien som passer deg best. Noen er billigere, noen er raskere, og alle fører til flyplassen.

Oslo – Oslo lufthavn

Flyplassen ligger ca. 50 kilometer nord for Oslo sentrum, og du kan komme deg dit med med buss, tog, taxi eller bil.

Flytoget

Togturen fra sentrum til flyplassen tar omtrent 20 minutter, og er det raskeste alternativet til Oslo S. Du kan i tillegg ta flytoget til og fra Drammen, Asker, Sandvika, Stabekk, Lysaker, Skøyen, Nationaltheatret og Lillestrøm. En enkeltbillett fra Oslo S koster 198 kroner for voksne, mens det koster 99 kroner for student- og honnørbilletter. Billettene kan bestilles her eller i Flytoget-appen. Flytoget har avganger hvert tiende minutt mesteparten av døgnet.

Flybussen

Flybussen-alliansen er et samarbeid mellom fire operatører som driver transport til og fra ni av Norges flyplasser. Ruten til og fra Oslo lufthavn opereres av Norgesbuss, og der flytoget kan skilte med den raskeste reisetiden fra Oslo S, kan Flybussen skryte av større fleksibilitet for deg som befinner deg litt utenfor sentrum, med flere stoppesteder, men til omtrent samme pris: 189 kroner for voksne og 99 kroner for student/honnør. Rutene finner du her.

Taxi

Taxi fra Oslo sentrum til Oslo lufthavn tar omtrent 40 minutter. Her kan prisene variere mye, så det er lurt å kaste et blikk på de forskjellige operatørene. Her kan du sammenligne priser hos de forskjellige selskapene, få oversikt over holdeplasser og finne informasjon om bestilling. Hvis du skal ta taxi fra Oslo lufthavn finnes det en egen bookingautomat i Avinors informasjonssenter i ankomsthallen, der du kan bestille taxi og finne en oversikt over priser til de fleste adresser på østlandet.

Bergen – Bergen lufthavn

Det er 16 kilometer fra Bergen sentrum til flyplassen, og en biltur tar rundt 18 minutter uten trafikk.

Bybanen

Bybanen går mellom Bergen sentrum og Bergen lufthavn, og har endestopp i flyterminalen som åpnet i 2017. Billetter til bybanen kan du kjøpe i automater på holdeplassene, i flyterminalen, eller i appen deres. Billetten koster 38 kroner.

Flybussen

Flybussen i Bergen går fra 04:00 og har avganger hele dagen fram til det siste flyet har landet. Billetten koster 115 kroner én vei, og 195 kroner tur/retur hvis du kjøper billett før du går på bussen – hvis du kjøper inne på bussen koster det litt mer. Så last ned appen og kjøp billett før du går på!

Taxi

Taxiholdeplassen på Bergen lufthavn befinner seg rett utenfor utgangen fra ankomsthallen. Avhengig av trafikk og når på døgnet du reiser, koster taxituren mellom 400 og 700 kroner.

Trondheim – Trondheim lufthavn

Tog

Toget fra Trondheim S til Trondheim lufthavn har 24 avganger i døgnet mellom kl. 05:05 og kl. 23:40, og siste avgang fra flyplassen til Trondheim S er kl. 22:54. Du kan velge mellom regiontoget og lokaltoget: Regiontoget tar 32 minutter, lokaltoget tar 34 minutter, og begge alternativene koster 93 kroner én vei, så det er ikke så viktig hva du velger. Det er også to daglige avganger fra Trondheim lufthavn til Åre. Da må du bytte på Hell stasjon og på Storlien.

Flybuss

Værnes-ekspressen har to flybussruter mellom Trondheim og Trondheim lufthavn som kjører med hyppige avganger som er tilpasset flytrafikken. De har lokaler i ankomsthallen på Værnes, der du kan kjøpe billetter og snakke med kundeservice om det er noe du lurer på. Ellers kan du bestille billetter her. Også her lønner det seg å bestille på nett: Prisen for en voksenbillett er 139 kroner én vei når du bestiller på nett, og 180 kroner når du bestiller på bussen. Mer informasjon om priser finner du her.

Taxi

Trøndertaxi har egen flytaxi, som er en samkjøringstjeneste der du deler bil med opptil to andre passasjerer. Prisene er da fastsatt på forhånd avhengig av hvor du skal. Her kan du finne bestillingsinformasjon og priser.

Stavanger – Stavanger lufthavn

Det er omtrent 14 kilometer fra flyplassen til Stavanger sentrum, til Sandnes er det ca. 13 kilometer, og til Randaberg er det 22 kilometer.

Flybuss og rutebuss

Flybussen til eller fra Stavanger tar ca. 20-30 minutter. Billett kan du kjøpe på bussen, eller forhåndskjøpe med Vipps eller på nett. Hvis du kjøper billett på flybussen.no får du voksenbillett (én vei) for 136 kroner, mot 160 kroner hvis du kjøper på bussen eller med Vipps.

Hvis du skal til Sandnes er henta.no et godt valg. Bare last ned appen deres eller bestill billett på nettsiden. Oppgi den holdeplassen som ligger nærmest destinasjonen din og hvor og når du vil plukkes opp, så blir du henter de deg. Bestilling av reise må skje senest 18.00 dagen før.

Hvis du skal til eller fra Jæren, kan du se rutetider og bestille billetter på jaerlines.no.

Taxi

Taxiholdeplassen på Stavanger lufthavn ligger mellom flyterminalen og parkeringshuset. Også her kan du ta flytaxi, som er Stavanger Taxi sitt samkjøringstilbud. Samme ordning gjelder her som i Trondheim: Du får rabattert pris hvis du godtar å dele taxi med opptil to andre. For å kunne bestille må du laste ned appen.